Doel van systemisch werken

Het blijkt dat veel persoonlijke en organisatorische problemen een systemische oorzaak hebben. Werken met opstellingen heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar en hanteerbaar te maken. Het opstellingenwerk geeft een diepgaand inzicht in onderliggende dynamieken en verstrikkingen. Ervaringen met het werken vanuit deze essentie hebben nog lange tijd – en vaak ook blijvend – effect, geven veel inzicht en werken helend.

Voor wie?

Tijdens de cursus Systemisch Coachen met het paard als co-coach ervaar je welke oerkrachten er werken in de onderstroom van organisaties en teams. Hierdoor begrijp je beter wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had. Oftewel: signalen serieus nemen. Door je eigen systemische wijsheid ‘aan te zetten’ boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van ‘weten’, Het paard speelt in de leergang, door zijn enkelvoudigheid, een hele speciale plek in. Tijdens de cursus ervaar je dit en leer je het ook toepassen in coachsessies.

Inzichten die verkregen worden door het werken met opstellingen zijn van grote waarde voor iedereen die werkzaam is als begeleider van processen in de persoonlijke of professionele sfeer, zowel op individueel niveau als op het niveau van teams of binnen organisaties. Door het werken met paard, worden de verkregen inzichten nog duidelijker zichtbaar. De geleerde inzichten in de leergang kun je direct inzetten in je eigen coachpraktijk.

  • Praktische informatie

    Kijk voor de actuele workshopdata in de agenda. Meld je hier aan of stuur een mail naar info@horsense.nl voor meer informatie.