Workshop Kalmerende signalen deel 1

Drs. Rachaël Draaisma verzorgt in samenwerking met HorSense deze bijzondere workshops. Rachaël is onderzoeker, auteur van het boek ‘Language Signs and Calming Signals of Horses’ en internationaal spreker over kalmerende signalen bij paarden.

Op 23-3-2024 zal Rachaël weer hier in Diepenheim zijn om de basiskennis van de signalen die paarden geven, ons te leren zien en te begrijpen.

Wil jij ook je kennis vergroten op het gebied van paardengedrag? Wist je dat kalmerende signalen bij paarden onderdeel maken van het harmonisatiegedrag van paarden? En wil je daar meer over weten?

Deze dag helpt je de lichamelijke signalen die paarden geven ten opzichte van hun omgeving, te leren kennen en betekenis te geven. Deze signalen zijn vanzelfsprekend als paarden met elkaar omgaan en communiceren, maar zijn soms zo subtiel dat mensen ze niet altijd opmerken. We kunnen door te snappen wat de paarden aan signalen geven een beter welzijn voor de paarden realiseren. We leren tevens om zelf kalmerende signalen te maken waarmee we spanning bij de paarden kunnen reduceren. Rachaël zal door middel van foto’s en films, maar vooral het oefenen met de kudde van HorSense Oost, ons leren in real life hoe dat in zijn werk gaat. Ook gaan we met elkaar oefenen om te snappen hoe paarden doen wat ze doen.

LET OP: VOL=VOL  – Doordat wij optimale aandacht willen bieden aan iedere deelnemer en het belangrijk vinden dat iedereen kan oefenen, is er een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier of door een mail te sturen naar jeannet@horsense.nl

23/03/2024
9:00 am - 5:00 pm
1 dag
Oost, Diepenheim
RachaËl Draaisma
180,-