Workshop Acceptatie en Commitment Training (ACT) voor paardencoaches

Wat is ACT?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van cognitieve gedragstherapie. De behandeling richt zich op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit, waardoor je beter leert omgaan met problemen.

Je kunt onaangename gebeurtenissen in je dagelijks leven niet altijd oplossen of voorkomen. Iedereen krijgt met tegenslagen te maken. De kunst is leren hoe je deze verwerkt. Loslaten is een belangrijke tool om te leren. Wanneer je dit lastig vindt, schiet je mogelijk in de vermijding. Denk aan: eindeloos Netflixen, oneindig piekeren of rampscenario’s bedenken. Het is niet erg als dit soms gebeurt. Gelukkig zijn er andere manieren om tegenslagen te verwerken.

Omdat ACT geen praattherapie is en je juist aan de slag gaat met concrete oefeningen, is deze methodiek zo mooi om samen met de paarden in te zetten. De oefeningen hebben als doel om je mentale weerbaarheid te vergroten. Op deze manier leer je de coachee (en jezelf) omgaan met de uitdagingen die je in het leven tegenkomt.

Deze dag wordt verzorgt door Lotte Kips van Kips&CO. Zij is lifecoach en heeft de opleiding ACT gedaan en heeft al enige jaren ervaring met ACT in haar coachpraktijk.

07/09/2024
10:00 am - 6:00 pm
2 dagdelen
Zuid, Erve Niehof HorSense Oost
Lotte Kips
€120