Inhoud leergang

Werk je als coach en wil je als teamcoach aan de slag? Ben je leidinggevende en of teamcoach van meerdere teams? Heb je een rol om samenwerking in (sociale wijk)teams te organiseren, faciliteren en stimuleren? Wil je je kennis, houding en praktische vaardigheden op dit terrein ontwikkelen én het paard als krachtige co-coach inzetten?

Tijdens de Leergang Excellent Teamcoach ga jij met deze thema’s aan de slag. Hiervoor gebruiken we uitdagende en concrete werkvormen, met en zonder paard. Zoals systemische opstellingen in het klein en in het groot. Dit helpt je om het systeem te ervaren in zijn vraag en gedrag snel zichtbaar te maken. Je leert verschillende coachtools om direct in de praktijk in te zetten en je leert wat de begeleiding van een team van jou als teamcoach wordt verwacht.  Je bewerkt casuïstiek uit je eigen begeleidingspraktijk en reflecteert op je professioneel handelen door middel van intervisie. We werken veel met eigen casuïstiek van cursisten.

 

Onderwerpen

 • Systemisch coachen, organisatiesensitief en resultaatgericht
 • Omgaan met weerstanden binnen een team
 • Fases van teamontwikkeling en modellen voor teambuilding
 • Coachen naar zelfsturend vermogen van een team

Voor wie?

De cursus is bestemd voor (team)coaches/coachend leidinggevenden/begeleiders van (team)samenwerkingsprocessen

Deelnemers van de Leergang Teamcoach zijn werkzaam in verschillende branches, waarbij je veel van cursisten met verschillende achtergronden en praktijksituaties leert. Casuïstiek en reflectie spelen hierbij een belangrijke rol.

Meld je nu hier aan!

 • Praktische informatie

  3 dagen – 09.30 uur tot 16.30 uur

  Kijk voor de actuele data in de agenda.

  Kosten 

  685 euro p.p.
  Maximaal 6 deelnemers.

  Meer informatie of aanmelden? 

  Meld je nu hier aan of stuur een mail naar inf0@horsense.nl

 • Trainer & teamcoach

  Jeannet Smulders 

  Jeannet is sinds 1995 (zelfstandig) trainer, coach en opleider bij Ita Est trainingsbureau en HorSense Nederland. Als coach heeft Jeannet zich gespecialiseerd in het werken met paard en coacht zij cursisten met o.a. de technieken van Covey, karakterstructuren. Ook is zij expert op het gebied van stresspreventie en burn-out.