Inhoud workshop

We handelen vanuit automatisme, routine, zoals we altijd gewend zijn te doen. Veel energie gaat verloren met piekeren en de voortdurende oordelende gedachten. Mindfulness leert je stil te staan bij het moment om vervolgens een bewuste keuze te maken in de actie die je onderneemt, je energie goed te gebruiken en meer te leven in het ‘hier-en-nu’.

Tijdens de workshop leer je je bewust worden van alles wat zich voordoet in het hier en nu, zonder erover te oordelen of het te willen veranderen. De eerste stap in de training is inzicht krijgen in hoe automatisch en hectisch we door het leven gaan. Vervolgens komt de werking van onze gedachten aan bod, het herkennen van grenzen, hoe we met anderen communiceren en hoe stress ontstaat. Stap voor stap leer je de basisvaardigheden en ga je vooral zelf aan de slag met de oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Na deze workshop:  

 • Coach je effectiever met behulp van Mindfulness
 • Ben je je meer bewust van je eigen gedachten, gevoelens, impulsen en het effect daarvan op keuze van je interventies en de relatie met je coachee
 • Zijn je vaardigheden versterkt op het gebied van het hier-en-nu interventies
 • Is je inzicht in automatische en onbewuste patronen vergroot
 • Heb je meer inzicht in de werking van stress en angst
 • Kun je Mindfulness in je werk als coach integreren

Methode

Paarden kunnen ons gedrag als geen ander spiegelen. Daarom zijn ze zo geschikt om in te zetten bij handelingen, automatisme, zoals we gewend zijn te doen. De oefeningen van Mindfulness worden geborgd door de oefeningen met paard.

De oefeningen met de paarden zullen in het teken staan van het “hier en nu” en Mindfulness. Iets wat voor paarden heel natuurlijk is. Een paard piekert niet over morgen, hij reageert alleen op zaken die er nu toe doen en er nu zijn.

Voor wie?

Deze workshop is voor coaches en begeleiders die met mindfulness willen kennismaken. Of mindfulness willen combineren met het werken met paard als spiegel.

Deelnemers van deze workshop zijn werkzaam in verschillende branches, waarbij je veel van cursisten met verschillende achtergronden en praktijksituaties leert. Casuïstiek en reflectie spelen hierbij een belangrijke rol.

Meld je nu hier aan!

 • Praktische informatie

  1 dagdeel – 13.00 tot 17.00 uur

  Kijk voor de actuele workshopdata in de agenda.

  Kosten 

  125 euro p.p.
  Minimaal 6 deelnemers, maximaal 10 deelnemers.

  Meer informatie of aanmelden? 

  Meld je hier aan of stuur een e-mail naar info@horsense.nl.