Ilse vertelt: ‘Ik heb mijn levensdoel gevonden’

‘Wat heb je nodig om je doelen te realiseren? Hoop, door ontwikkeling, lef, mensen die in je geloven, en een goede opleiding? Ik heb het allemaal gehad!’ Ilse van Rooij is vorig jaar aan de opleiding Excellent Coach deel 2 bij HorSense (post-hbo) begonnen, en heeft nu ook de verdiepingscursus Teamcoaching gevolgd.

Ik werk sinds 7 jaar als psychiatrisch verpleegkundige en heb daar aan de zijlijn ervaren wat paarden voor mensen kunnen opzet. Zowel bij coaching als bij de dagbesteding. Dat maakte dat ik zelf met mensen en paarden wilde werken. Maar ik had geen paard, dus wat nu?

Via ik de kans om een ​​paard van iemand anders te mogen rijden, en door mijn enthousiasme, mocht ik dat paard ook gebruiken om te gaan coaches. Tja, toen had ik geen enkel excuus meer om niet met de opleiding tot paardencoach te beginnen.

Van school naar zelfreflectie

Ik heb me in Deurne gevolgd en mocht starten. Ik werd met 2 anderen in een geplaatste en samen hebben we de opleiding gedaan door Frans. Dat was goed zelfs uit te schakelen. Ik ging uit van een opleiding op een “schoolse” manier, maar dat is bij Frans echt niet aan de orde. Ik werd door Frans uitgedaagd en heb heel veel zelf gedaan en ontdekt. Ik heb enorm veel over geleerd. En daarbij ook hoe ik een goede coach wordt.

In alle verslagen die ik voor deze opleiding heb gemaakt, komt naar voren dat ik wat onzeker ben, en nog niet helemaal in mezelf geloof. Maar ook dat ik de dingen goed doe, en dat ik wel echt mijn levensdoel heb gevonden. Dat heeft erin geresulteerd dat ik nu gewoon een eigen praktijk ben gestart: Horse-insight! Een jaar geleden had ik dat niet eens durven dromen, en nu heb ik gewoon klanten die me betalen en ook tevreden zijn en met meer inzicht door het leven gaan. Dus de opleiding heeft mij veel meer gebracht dan de kennis om een ​​coach te worden!

Wat verleden bij mij?

Omdat ik zo geloof in de inzet van paarden, ben ik ook de cursus Teamcoaching bij Jeannet in Diepenheim gaan doen. Daar is de combinatie therapie en praktijk erg prettig. Voor mij paste de manier van op van Jeannet, omdat ik de manier van vertellen van Jeannet beter begrijp dan die van Frans. Maar dat heeft vooral te maken met hoe ik leer, en dat is voor iedereen anders.

Jezelf zijn

Er zijn bij beide opleiders veel verschillen, wat prettig is. Op deze manier kun je de opleiding doen, bij iemand die bij je verleden. Maar er zijn ook veel overeenkomsten: je leert veel over het taalgebruik, maar ook zeker over jezelf. De locaties zijn heel verschillend, maar geven beide echt het gevoel van welkom. Je mag bij Horseense gewoon jezelf zijn, wat in mijn ogen wel een kunnen zijn om je goed te ontwikkelen.

Ik ben erg blij met mijn keuze om de opleidingen bij Horseense te doen, en vooral heel erg veel geleerd. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de toekomst nog voor mij in petto heeft. Dank je wel Frans en Jeannet!