• Frans Jaspers

  HorSense Nederland is in 2009 opgericht door Frans Jaspers. Als beleidsverantwoordelijke in het onderwijs is Frans (1955) sinds 1989 opgeleid als coach/supervisor/mediator en is zich gaan toeleggen op veranderingsprocessen in zowel de profit- als de non-profitsector. Als opgeleid 2e graadsdocent heeft hij ruim ervaring in het basis-, voortgezet-, en volwassenonderwijs.

  Frans werkt vanuit de visie dat persoonlijke beleving inspiratiebron is voor ontwikkeling. Het bijdragen aan deze ontwikkeling vanuit een open, lerende houding ziet hij als zijn persoonlijke uitdaging. Het is een gezamenlijk traject dat spannend is en leidt naar benoembaar resultaat.

 • Jeannet Smulders

  Vlak na de oprichting heeft Frans Jeannet Smulders gevraagd samen met hem HorSense tot een succesvolle organisatie te laten groeien. Jeannet (1965) is opgeleid tot ethica in de gezondheidszorg/kwaliteitsadviseur/trainer-coach en is zich vooral gaan verdiepen in gedrag, communicatie en samenwerking van professionals in teams. Als 2e graadsdocent heeft zij ruime ervaring in het volwassenonderwijs en adviseur/trainer/coach een ruime ervaring in de zorg.

  Jeannet werkt vanuit de visie dat inspireren en creëren van leersituaties, mensen laat groeien in hun ontwikkeling.

 • Henk van ’t Net

  HorSense België is in 2015 gestart en wordt gerund door Henk van ’t Net. Na een studie Informatie heeft Henk van ‘t Net jarenlang in allerlei technische functies gewerkt. Vanuit zijn passie voor het werken met mensen, startte Henk enkele bedrijven op die een grote link met coaching bevatten. Op dit moment coacht Henk zowel start-ups als bedrijven die enkele jaren bestaan.

  Henk werkt vanuit de visie dat coaching in combinatie met natuur inzichten oplevert die wellicht in het drukke dagelijks leven verloren kunnen gaan. ‘Door te coachen in de natuur (zoals coachen met behulp van paarden en wandelcoaching) bereik je veel sneller resultaat. Dat is zo mooi om te zien!

 • Kwaliteitsborging

  Professionaliteit en ontwikkeling: dat is waar de HorSense-partners en de methodiek ‘Paard als Spiegel’ voor staat. Twee HorSense-partners zijn aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en lid van beroepsvereniging NOBCO. Zij zijn actief in het werkveld en publiceren met regelmaat artikelen en blogs over het coachen met Paard als Spiegel.
  Daarnaast nemen zij regelmatig deel aan intervisiegroepen en bezoeken zij seminars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkeling rondom coaching met Paard als Spiegel.

 • VPCN

  Onze opleiding is opgenomen in het kwaliteitsregister van de Vereniging van Paarden Coaching Nederland.
 • Ita Est

  Ita Est is in 2007 opgericht door Jeannet Smulders. Ita Est coaching en trainingen, activeert mensen en organisaties het optimale uit zichzelf te halen door een persoonlijke, inspirerende, creatieve en natuurgerichte aanpak.