HorSense en veilige coaching in coronatijd

Bij HorSense krijgen we veel vragen van deelnemers over het coronavirus en welke gevolgen dit heeft voor de opleidingen en trainingen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

 

Gaan de trainingen en opleidingen nog door?
HorSense volgt de adviezen van het RIVM aangaande het coronavirus. Onze trainingen en opleidingen gaan in principe allemaal door. De meeste trainingen vinden klassikaal plaats en dus op een trainingslocatie. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand.  Wij houden de richtlijnen van het RIVM, de NRTO aan. Voorafgaand aan elke workshop of opleidingen wordt een veiligheidscheck gedaan.

Wat doet HorSense om verspreiding van het virus te voorkomen?
HorSense volgt de adviezen van het RIVM. Wij hebben nooit meer dan 8-10 deelnemers op één locatie en we houden een minimale afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers. Ook wordt er bij de interactieve oefeningen met de paarden rekening gehouden dat de deelnemers geen fysiek contact met elkaar hebben en op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar staan. Onze trainers geven geen hand meer, maar je krijgt uiteraard een vriendelijke, verbale begroeting.
Ook volgen onze trainers, wanneer zij verkoudheidsklachten en/of verhoging hebben, de adviezen van het RIVM op en blijven thuis. Uiteraard zorgen we bij HorSense dan voor een passende oplossing.

We vragen ook aan onze deelnemers om de adviezen van het RIVM op te volgen. Waarschijnlijk zijn ze je al bekend:

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (dus niet in je hand).
  • Was je handen regelmatig grondig met zeep, 20 seconden lang.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef elkaar geen hand of omhelzing.
  • Blijf op 1,5 meter afstand van de andere cursisten en de trainer.
  • Reis alleen als het niet anders kan met het OV en ga niet carpoolen.
  • Was en desinfecteer na elk toiletbezoek je handen.
  • Draag een mondkapje in openbare ruimtes
  • We hebben een uitgebreid protocol opgesteld waarin alle richtlijnen op een rij staan
Ik wil me inschrijven voor een training of opleiding, maar vind dit vanwege het coronavirus nogal een groot risico.
Uiteraard hebben we hier begrip voor. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een opleiding of training en deze kan door de omstandigheden van het coronavirus niet doorgaan, dan mag je deze te allen tijde kosteloos verplaatsen naar een ander moment. Andersom kan ook voorkomen dat HorSense de opleidingen opschort naar een later tijdstip i.v.m. de genomen maatregelen.Een andere mogelijkheid is het nemen van een optie. Op die manier verzeker je jezelf van een plek bij de opleiding of training (als deze het minimum aantal deelnemers heeft bereikt).Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje tijdens de training is op dit moment niet verplicht (tenzij de locatie dit wel aangeeft). De trainingsruimte is zo ingericht dat er 1,5e meter afstand gehouden kan worden. Tijdens het verplaatsen in openbare ruimtes met een doorstroomfunctie (ontvangstruimte, gangen, toilet) is het wel verplicht om een mondkapje te dragen.