Drie manieren om jezelf te coachen

De zomervakantie staat weer voor de deur en is zelfs voor een aantal regio’s al aangebroken. Hoog tijd om de balans eens op te maken, lekker te luieren, op vakantie te gaan of een combinatie van alle drie.

Maar de zomer is ook een mooie tijd om jezelf als coach en je eigen coachpraktijk eens onder de loep te nemen. Hoe doe je dat? Wij geven je drie tips en manieren om tijdens de zomer jezelf te coachen.

 

  1. Schrijf op wat er naar boven komt

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste inspiratie ontstaat als je niets aan en in je hoofd hebt. En laat daar de zomer nu de uitgelezen kans voor zijn! Neem daarom een papieren schrift of notitieblok mee op vakantie – zo kom je ook niet in de verleiding om continu je notificaties op je telefoon te checken als je daar notities in opslaat – en schrijf op wat er in je opkomt. Van wilde, out-of-the-box ideeën tot aan verbetersuggesties voor jouw praktijk.

Na de zomer blader je je notitieblok door, lees je je aantekeningen en ga je na of er samenhang te ontdekken is. Daardoor ontstaan vanzelf nieuwe, diepgaande inzichten! Wil je hiermee aan de slag? Op 13 juli en 7 september organiseren we praktijkdagen om jouw inzichten in de praktijk te integreren.

  1. Ga uit je comfort zone

En nee, dat hoeft niet te betekenen dat je moet bungeejumpen of een andere adrenalinekick moet opzoeken. Het betekent wel dat je uit je dagelijkse routine gaat en niet volgens gewoonten handelt. Neem bijvoorbeeld eens je paard mee op wandeling, laat je paard de weg wijzen en kijk waar jullie uit komen. Of fiets of wandel ergens heen waar je de weg niet kent. Stap 1 is bewustworden wat je comfort zone is (bijvoorbeeld: wat doe je elke dag, zonder na te denken, op dezelfde manier?), stap 2 is hier bewust uit gaan. En stap 3 is reflecteren: wat doet dit met je?

Uit je comfort zone gaan brengt je vaak op plekken waar je anders niet geweest zou zijn. Zeker weten dat dit je nieuwe inspiratie brengt!

  1. Doe een zomerschoonmaak

Een grote schoonmaak hoort niet alleen bij de lente, maar zeker ook bij de zomer. Het helpt je los te laten en ruimte te maken voor nieuwe kansen. Loop simpelweg door je coachpraktijk heen of check je werkplek en verzamel alles wat je al meer dan een jaar niet hebt aangeraakt. Vraag jezelf af: zijn er zaken die je weg kunt doen? Of die je ergens op kunt bergen? Op die manier ligt niet alles overal verspreid. Wat is daar het voordeel van? Alles wat overal ligt leidt je af, zorgt ervoor dat je niet gefocust kunt zijn.

Dat rondlopen kun je heel letterlijk doen, maar ook mentaal. Maak een lijst waarop je alles opschrijft wat er in je hoofd zit. Vraag je daarna af: waar moet ik na de zomer aandacht aan besteden? Wat kan nog wachten? En wat kan ik loslaten?

Hierdoor krijg je zicht op datgene wat eigenlijk continu aanwezig is, wat in de achtergrond continu je aandacht vraagt. Dat ruimt lekker op, zowel mentaal als fysiek.

 

 Fijne zomer namens het team van HorSense! 

 

PS Na de zomer kun je vaan 13 t/m 18 oktober mee op verdiepingsweek naar Portugal waar we onder andere met de bovenstaande oefeningen aan de slag gaan!