Cursist Willeke vertelt: ‘Door mijn niet-weten kreeg ik de ruimte om op zoek te gaan naar mezelf’

‘Eigenlijk wist ik helemaal niks van paarden en coaching. Toevallig bracht een vriendin mij in contact met Frans van HorSense. Ik dacht: kan ik wel met paarden werken? Ik heb toch helemaal geen ervaring met deze dieren? Maar dat bleek de sleutel zijn tot mijn ontwikkeling. Door mijn niet-weten kreeg ik de ruimte om op zoek te gaan naar mezelf. Echt mijn eigen pad volgen en staan voor wie ik ben.’

‘Sinds 20 jaar werk ik als Cliniclown en theaterregisseur. Het is geweldig om zowel kinderen als volwassenen spelenderwijs, in het nu, zich competent te laten voelen. Mijn missie is om mensen echt in hun kracht te zetten. Als zij tijdens hun proces weer regie kunnen nemen en hun hart volgen, ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij zich soms bevinden, is mijn doel bereikt.’

Nieuwsgierig door verbinding

‘Zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Ik heb daarom door de jaren heen allerlei opleidingen gevolgd op het gebied van creatie, intuïtieve ontwikkeling en healing en familieopstellingen. En toen was daar de dag dat ik in aanraking kwam met coaching met paarden. Terwijl ik tijdens een sessie in de bak stond en echt wezenlijke verbinding met het paard voelde, ging er bij mij een deur open. Ik was zó nieuwsgierig naar de praktijk hierachter, dat ik een jaar geleden kennismaakte met Frans van HorSense om hier meer over te weten te komen.’

Eigen pad in Portugal 

‘Frans vroeg of ik meeging naar Vila Nune in Portugal, op verdiepingsweek, om te onderzoeken wat coaching met paarden voor mij kon betekenen. Ik zei meteen volmondig ja! Zonder te weten wat me echt te wachten stond, kon ik hier mijn eigen pad volgen. Ik heb de verdiepingsweek als heel rijk ervaren. Elke dag stond in het teken van een van de elementen water, aarde, lucht en vuur. Ook in theater werk ik graag vanuit deze elementen. Het zijn hele basale metaforen en het haalt je naar het hier en nu. De natuur in Portugal is prachtig: puur, schoon en heel verrassend. Ik voelde me er erg thuis.’

Ik wil als coach overbodig worden: omdat mensen zelf weer regisseur van hun eigen leven zijn en onvoorwaardelijk hun hart volgen.’

‘Tot mijn grote verrassing bleek dat er tussen mijn werk als Cliniclown en de visie van HorSense heel veel overeenkomsten zijn: echt zijn, bij mezelf zijn, in het hier en nu, vertrouwen, de wederzijdse afstemming met de ander, met het paard, waarnemen wat er is, het niet-weten, autonoom zijn, persoonlijke integriteit. Ik besloot na de verdiepingsweek aan de opleiding ‘Excellent Coach’ te beginnen.’

De toekomst als coach 

‘Inmiddels is de verdiepingsweek alweer een jaar geleden en neem ik de inzichten nog iedere dag mee in mijn werk. En…. binnenkort studeer ik af als Excellent Coach! Wie had dat gedacht? Ik leer veel over mezelf door te blijven kijken in ‘spiegel’, het paard. De enkelvoudigheid van het paard is voor mij een heel krachtige en eerlijke manier tot bewustwording, zonder oordelen. En dat gun ik iedereen!’

Willeke Weerts volgt de opleiding ‘Excellent Coach’ van HorSense en ging mee op verdiepingsweek naar Portugal. Willeke werkt als CliniClown met kinderen. Daarnaast maakt zij als regisseur theater met volwassenen. Willeke staat op de foto met co-coach Don van Hippodroom. 

 

—————————————–

–> Wil je mee op verdiepingsweek naar Portugal? Van 13 tot 18 oktober organiseren we weer een reis naar Portugal onder begeleiding van Frans. Lees hier alles wat je moet weten over de verdiepingsweek en meld je aan (er is beperkt plaats).