Alumnus Marieke vertelt: ‘Vertrouwen op jezelf geeft je kracht’

‘Hoe kan ik de prachtige natuur combineren met krachtige coaching? En mijn eigen goedlopende coachpraktijk starten? Toen ik mijn baan als accountant verloor, is mijn zoektocht naar de ware natuur begonnen en wilde ik antwoord krijgen op deze vragen. Tijdens de opleiding Excellent Coach kwam ik mezelf behoorlijk tegen, terug naar mijn authentieke zelf. Want hoe leer je op jezelf te vertrouwen?’

‘Van jongs af aan is de natuur heel belangrijk voor mij. Tussen de dieren op de boerderij of in het bos voelde ik me heerlijk vrij en ontspannen’. Wie Marieke Kersten ontmoet, kan niet om haar enthousiasme voor de natuur en de mens heen. Marieke vervolgt: ‘Ik heb een passie voor werken met mensen. Daarom besloot ik me drie jaar geleden om te scholen van accountant tot Coach Practitioner, met het paard als co-coach. Ik voelde me tijdens de opleiding van HorSense als een vis in het water!’

Terug naar je authentieke zelf  

‘Naast heldere, dynamische en doortastende methodieken heeft mijn opleider Frans Jaspers mij vooral geleerd intuïtief te coachen en de kracht van de verstilling te ontdekken. Ik mocht nog meer vertrouwen op dat wat zich aandient tijdens een coachsessie. En vooral nog meer vertrouwen op mezelf. De essentie van de opleiding is dan ook: wie ben ik als coach? Het ontdekken van mijn authenticiteit in samenspel met het paard als co-coach stonden centraal. Dat is een enorm krachtige combinatie!’

De natuur spiegelt!

‘Drie jaar later is mijn droom werkelijkheid geworden: mijn eigen succesvolle coachpraktijk in de natuur. Ik begeleid volwassenen die bijvoorbeeld innerlijke onrust, spanning en/of stress ervaren. Hiervoor zet ik coaching in mijn praktijkruimte, wandelcoaching of coaching met het paard als co-coach in. Ook ben ik agricoach voor tuinders en boeren. En begeleid ik met Startkracht Werkfittrajecten voor mensen die via het UWV een uitkering hebben. Het is te gek om te zien wat voor effect coaching in de natuur kan hebben!

 

“Het ontdekken van mijn authentieke zelf heeft geleid tot waar ik nu sta. Een krachtige coach met beide benen in de natuur!”

 

Marieke werkt vanuit haar coachpraktijk op Erf de Schutkooi in Vortum-Mollum (bij Boxmeer). Wil je meer over de coachpraktijk van Marieke weten? Kijk eens op haar website of neem contact op via 06-11564823.

Heb jij interesse in de opleiding van HorSense? Kijk hier voor meer informatie.