Alumnus Jasmijn vertelt: ‘dit geeft mij zoveel energie!’

“Vanaf bijeenkomst één was ik enthousiast; ik zag wat er gebeurde met de paarden en de coachee, ik werd gecoacht tijdens een oefening en was onder de indruk van de goede vragen die gesteld werden. Zou ik dat ook kunnen over een tijdje? En hoe maak ik dan de stap van volwassencoaching naar kindercoaching?”

“Vanuit mijn ervaring als leerkracht in het basisonderwijs wist ik al: je kunt een kind wel begeleiden, maar de ouder heeft vaak ook een hulpvraag. Maar hoe ga je daarmee om? Om daar antwoord op te krijgen, ben ik aan de opleiding van HorSense begonnen.”, zo vertelt HorSense-alumnus Jasmijn Gerrits. Jasmijn heeft een eigen praktijk voor kindercoaching: Jasmijn Kindercoach in Twello.

Oefenen, oefenen, oefenen…

“Tijdens de opleiding oefenden we coaching met Sjors en Sjimmie, wisselden we ervaringen uit, mochten we proefcoachees coachen en observeerden we veel. En omdat de ene cursist net begint en de ander al bijna gaat certificeren, leer je erg veel van elkaar. Met onze cursusgroep zoomden we in op kinderen en jongeren omdat daar onze interesse lag. Jeannet heeft zelfs een keer een andere coach uitgenodigd om te laten zien hoe zij werkt, en mochten we oefenen met kinderen uit haar praktijk. Supergaaf!”

Yes, ik ben een coach met PAS! 

“Daarnaast ben ik thuis veel gaan oefenen met ouders van kinderen die al in mijn praktijk zaten of hadden gezeten.  Mijn wens om een traject voor ouders mét hun kind te realiseren begon te groeien. In september 2018 ontving ik mijn certificaat. Ik ben er supertrots op dat het HorSense-bordje nu bij mijn voordeur hangt: yes, ik ben nu echt een coach met het paard als spiegel! Ondertussen begint mijn coachpraktijk te groeien. Dit kan ik prima combineren met mijn baan als leerkracht. Ook geniet ik van de energie die het werken met kinderen geeft.”

“Voor ieder die nog twijfelt om de opleiding voor coaching met paarden te volgen: blijf niet dromen, maar ga het doen.”

Wil je meer over de coachpraktijk van Jasmijn weten? Mail haar dan op dit adres of neem een kijkje op haar website. Of natuurlijk op Facebook: Jasmijn Kindercoach Twello.

Heb jij meer interesse in de opleiding van HorSense? Kijk hier voor meer informatie.