Duur van de opleiding en studiebelasting

De opleiding Excellent Coach is gericht op de ontwikkeling van jouw basisvaardigheden op het gebied van coaching (met Paard als Spiegel). De opleiding bestaat uit tien reguliere dagdelen en tien praktijkdagdelen. Tijdens de praktijkdagdelen oefen je met het coachen met behulp van Paard als Spiegel. 

Daarnaast bestaat de opleiding uit dertig uur zelfstudie, die je besteedt aan het oefenen met coachees, het lezen van de literatuur en het uitvoeren van opdrachten. De looptijd van de opleiding is negen maanden

Kosten

De opleiding Excellent Basiscoach met Paard als Spiegel kost €2285 ( BTW vrijgesteld ) voor negen praktijk- en theoriedagen en een examendag. Betaling in termijnen is mogelijk. De kosten zijn inclusief literatuur en verblijfskosten.

Geef je snel op!

 • Criteria voor deelname

  Als je aan de opleiding wilt beginnen, houden we met jou een kennismakingsgesprek zodat we je leren kennen en jij ook weloverwogen voor HorSense kiest. Daarnaast heeft HorSense een aantal criteria opgesteld waar je aan moet voldoen om de opleiding te beginnen:

  • Je hebt minimaal mbo + / hbo denk- en werkniveau;
  • Je bent in de gelegenheid om met verschillende coachees coachsessies te voeren (min. 5);
  • In jouw omgeving heb je de mogelijkheid om te werken met paard (en).
  • Belangrijk is dat je ervaring hebt met paarden
 • Cursusopbouw

  Tijdens de cursusdagen wordt de koppeling tussen theorie en werken met ‘Paard als Spiegel’ continu gemaakt. Daarom bevat elke cursusdag een dagdeel theorie en een dagdeel werken met paard. Daarnaast houd je, onder begeleiding van de HorSense-coaches en door middel van het verkrijgen van feedback van je medecursisten, je ontwikkeling bij doormiddel van reflectieverslagen en intervisiemomenten. 

  Wil je meer weten over het volledige cursusprogramma? Neem dan contact op via het contactformulier.

   

  Certificering

  Als je het examen voor de opleiding Excellent coach Basic goed hebt doorlopen, kun je eventueel doorstromen naar Excellent coach senior om in het bezit te komen voor een p-hbo diploma.

  Deze opleiding wordt door alumni beoordeeld met een 8,5.