Onze Visie

Onze visie van HorSense is gestoeld vanuit de theorie van de Transactionele analyse waar congruent zijn op basis van denken, voelen en doen het uitgangspunt zijn. De manier waarop de opleidingen gegeven worden gebeurt van het principe; ik ben OK, jij bent OK.

En zeer belangrijk voor HorSense is het feit dat het gedrag van het paard niet ingevuld wordt naar de mens. Het paard is en blijft paard.

 

 

Onze Missie

De missie van HorSense is om het vak Coachen met behulp van paarden, als sterk beroep neer te zetten. Kwaliteit, professionaliteit en verantwoordelijkheid nemen zijn hierin kernwoorden voor ons.

Voor de inzet van de paarden staat het welzijn van de paarden voorop. Immers, hoe beter het welzijn van de paarden, hoe duurzamer ze kunnen worden ingezet in de coaching of therapie. Wij gaan uit van de laatste wetenschappelijke onderzoeken in het kader van paard en mens.

 

Het verschil tussen mens en paard is dat een paard hier en nu altijd reageert. Een paard heeft niet te maken met de dagelijkse beslommeringen en zal dus altijd eerlijk en puur reageren. Zonder enige voorkennis, zonder enig oordeel. Wat jij uitstraalt en welke boodschappen jij het paard (on) bewust geeft, laat hem reageren.

Je leert in onze opleidingen veel over het gedrag en de (kalmerende) signalen die het paard geeft. Wat zeggen deze signalen voor je coachsessie? Hoe leer je de sommige gedragsbewegingen bij het paard te zien? We gebruiken daarbij de kennis van Rachaël Draaisma.

Beelden zeggen meer dan woorden, maar beleven zegt het allergrootste.
Beleef het met ons mee en bel of mail voor meer informatie.

Benieuwd hoe tv-presentatrice Dorothy een sessie heeft ervaren? Kijk hier het tv-programma ‘Beestenboel’ terug.