Inhoud leergang

Werk je als coach en wil je als teamcoach aan de slag? Ben je leidinggevende en word je coachend leidinggevende of teamcoach van meerdere zelfsturende teams? Heb je een rol om samenwerking in (sociale wijk)teams te organiseren, faciliteren en stimuleren? Wil je je kennis, houding en praktische vaardigheden op dit terrein ontwikkelen én het paard als krachtige co-coach inzetten?

Tijdens de bijscholing Teamcoaching ga jij met deze thema’s aan de slag. Hiervoor gebruiken we uitdagende en concrete werkvormen, met en zonder paard. Zoals systemische opstellingen in het klein en in het groot. Dit helpt je om het systeem te ervaren in zijn vraag en gedrag snel zichtbaar te maken. Je leert verschillende coachtools om direct in de praktijk in te zetten. Je bewerkt casuïstiek uit je eigen begeleidingspraktijk en reflecteert op je professioneel handelen door middel van intervisie. We werken veel met eigen casuïstiek van cursisten.

 

Onderwerpen

 • Systemisch coachen, organisatiesensitief en resultaatgericht
 • Instrumenten en intervisies voor de coach
 • Fases van teamontwikkeling en modellen voor teambuilding
 • Coachen naar zelfsturend vermogen van een team

Voor wie?

De cursus is bestemd voor (team)coaches/coachend leidinggevenden/begeleiders van (team)samenwerkingsprocessen

Deelnemers van de cursus Teamcoaching zijn werkzaam in verschillende branches, waarbij je veel van cursisten met verschillende achtergronden en praktijksituaties leert. Casuïstiek en reflectie spelen hierbij een belangrijke rol.

Meld je nu hier aan!

 • Praktische informatie

  3 dagen – 09.30 uur tot 16.30 uur

  Kijk voor de actuele workshopdata in de agenda.

  Kosten 

  599 euro p.p.
  Maximaal 6 deelnemers.

  Meer informatie of aanmelden? 

  Meld je nu hier aan of stuur een mail naar inf0@horsense.nl

 • Trainer & teamcoach

  Jeannet Smulders 

  Jeannet is sinds 1995 (zelfstandig) trainer, coach en opleider bij Ita Est trainingsbureau en HorSense Nederland. Als coach heeft Jeannet zich gespecialiseerd in het werken met paard en coacht zij cursisten met o.a. de technieken van Covey, karakterstructuren. Ook is zij expert op het gebied van stresspreventie en burn-out.

 • Trainer & teamcoach

  Frans Jaspers 

  Frans werkt sinds 25 jaar als coach, supervisor en mediator voor organisaties en professionals in veranderingsprocessen. Zijn expertise is coachen met de natuur, en in de natuur. De coachingvisie van Frans is gestoeld op ‘zijn zoals je bent’. Frans werkt vanuit de visie dat persoonlijke beleving inspiratiebron is voor ontwikkeling. ‘Bijdragen aan deze ontwikkeling vanuit een open, lerende houding zie ik als mijn persoonlijke uitdaging. Een gezamenlijk traject dat spannend is en leidt naar benoembaar succes.’