Jij als basiscoach met Paard als Spiegel

Je hebt de wens jezelf op professionele wijze te ontwikkelen tot basiscoach. Daarnaast ben je benieuwd hoe je met succes de effectiviteit van anderen kunt vergroten. En je wilt daarbij verschillende coachingstechnieken en -instrumenten effectief kunnen hanteren en weten hoe je anderen echt in beweging kunt brengen. Dan is de opleiding ‘Excellent basiscoach’ tot gecertificeerde basiscoach met Paard als Spiegel zeker iets voor jou!

In deze opleiding staat de mens centraal. De deelnemers aan de opleiding ontwikkelen zich tot professionals in het coachen van anderen. De inzet van het paard heeft een belangrijke waarde als spiegel van het gedrag en handelen van de mens.

Duur van de opleiding en studiebelasting

De opleiding Excellent Coach is gericht op de ontwikkeling van jouw basisvaardigheden op het gebied van coaching (met Paard als Spiegel). De opleiding bestaat uit tien reguliere dagdelen en tien praktijkdagdelen. Tijdens de praktijkdagdelen oefen je met het coachen met behulp van Paard als Spiegel. Je kunt elke maand bij de opleiding instromen, waarbij je achtereenvolgens alle modules van de opleiding volgt. Elke deelnemer doorloopt/haar eigen leertraject en ontvangen begeleiding van onze trainers.

Daarnaast bestaat de opleiding uit dertig uur zelfstudie, die je besteed aan het oefenen met coachees, het lezen van de literatuur en het uitvoeren van opdrachten. De looptijd van de opleiding is negen maanden.

Geef je snel op! In september start er weer een leergang!

 • Criteria voor deelname

  Als je aan de opleiding wilt beginnen, houden we met jou een kennismakingsgesprek zodat we je leren kennen en jij ook weloverwogen voor HorSense kiest. Daarnaast heeft HorSense een aantal criteria opgesteld waar je aan moet voldoen om de opleiding te beginnen:

  • Je hebt minimaal mbo + / hbo denk- en werkniveau;
  • Je bent in de gelegenheid om met verschillende coachees coachsessies te voeren (min. 5);
  • In jouw omgeving heb je de mogelijkheid om te werken met paard (en).
  • Belangrijk is dat je ervaring hebt met paarden
 • Cursusopbouw

  Tijdens de cursusdagen wordt de koppeling tussen theorie en werken met ‘Paard als Spiegel’ continu gemaakt. Daarom bevat elke cursusdag een dagdeel theorie en een dagdeel werken met paard. Daarnaast houd je, onder begeleiding van de HorSense-coaches en door middel van het verkrijgen van feedback van je medecursisten, je ontwikkeling bij doormiddel van reflectieverslagen en intervisiemomenten. 

  Wil je meer weten over het volledige cursusprogramma? Neem dan contact op via het contactformulier.

   

  Certificering

  Als je het examen voor de opleiding Excellent Basiscoach goed hebt doorlopen, kun je starten met je eigen coachpraktijk. 

  Deze opleiding wordt door alumni met een 8,5.

 • Literatuur

  Bij HorSense word je geattendeerd op vakliteratuur van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coaching en coaching met paarden in het bijzonder.

  Wanneer je de opleiding gaat volgen dan ontvang je het “Handboek Coaching” van Alex Engel en de Syllabus ‘Paard als Spiegel’, waar je tijdens de training uitvoerig aan de slag gaat.

  Kosten

  De opleiding Excellent Basiscoach met Paard als Spiegel kost  € 2285,00 euro ( BTW vrijgesteld ) voor negen praktijk- en theoriedagen en een examendag. Betaling in termijnen is mogelijk. De kosten zijn inclusief literatuur en verblijfskosten.