P-hbo Excellent coach Senior

Ga voor de volgende stap in coaching. Verdiep je coachkennis en -kunde en leer individueel coachen op identiteitsniveau.

De p-hbo Senior coach opleiding van HorSense richt zich meer op de gevorderde coach. Ben je al een aantal jaren actief bezig als coach met inzet van paarden, dan loop je soms wel eens tegen dingen op die je misschien graag anders zou willen doen. Maar je weet niet hoe. Dan is deze opleiding de oplossing!

Er wordt aandacht besteed op de toepassing van het individuele  coachtraject en verdieping van de coachvaardigheden in de meer complexe coach situaties. Daarnaast wordt er met behulp van semi wetenschappelijke studies (ISES – International Society for Equitation Sciens) aandacht besteed aan het paard en welzijn met het paard als co-coach. En last but not least; aan jou als coach! Tegen welke belemmerende overtuigingen loop je tijdens het coachen en hoe kun je hier vrij van komen? En wat is jouw Ikigai?

Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven.  Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent. Zodoende overlappen je passie, missie, beroep en roeping en heb je je Ikigai gevonden. En dit samen met je paard!

En waarom vinden we dit zo belangrijk? Om jou te kunnen onderscheiden van al die paardencoaches die er inmiddels zijn in Nederland. Hoe beter jij weet wie je bent en waar je krachten en talenten zitten, hoe duidelijker jij kunt zijn in het krijgen van klanten.

Uniek in deze opleiding is dat er gewerkt wordt met zogenaamde “Vrije Specialisaties” wat betekent dat je zelf onderwerpen, thema’s of methodieken kiest en onderzoekt met theoretische onderbouwing waarop je wilt af studeren. Onderwerpen waar jij blij van wordt. Hiermee kun je je eigen coachpraktijk nog meer een unieke boost geven. Voorbeelden zijn; hoe ondersteun ik mensen met oncologische problematiek of als je ruitercoach wilt worden, dat je dat onderwerp kiest. Er vinden diepgaande zelfreflecties plaats op de eigen persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de hand van de gekozen vrije specialisatie samen met leerteams eigen lesmomenten ontwikkelingen voor en met elkaar. Het effect is een resultaatgerichte coach die werkt met doelen om het coachproces te kunnen monitoren.

De opleiding is ook individueel geheel op maat, geheel in jouw tempo te volgen!

12/04/2024
10:00 am - 4:00 pm
13 dagen
Oost, Erve Niehof HorSense Oost
Jeannet Smulders + Klaske van der Horst
€4200